Kandidatuddannelsen
- Varighed
2 år / 4 semestre / 120 ECTS
- Ansøgningsfrist
1. marts kl. 12.00
- Optagelsesprøve
- Nej
- Semesterstart
- September
- Studieafgift
- € 14.000 pr. studieår for ikke-EU-borgere
- Sted
Designskolen Kolding
Designskolen Koldings kandidatuddannelse er for dig, som
- vil have indflydelse på din egen uddannelse og oplever, at du har det
- kan anvende din viden og praksis samt udfolde og udvikle dit designfaglige niveau fra BA-uddannelsen
- kan lide at udforske og har plads til undren
- er en vidensressource og måske har lyst til at indgå i kunstnerisk udviklingsarbejde
- har dyb viden og faglighed og samtidig formår at være pragmatisk og derigennem skabe forandringer
- har lyst til at blive bevidst som din egen faglige identitet som designer for derigennem at kunne bidrage til faget og til verden
Find dit fagområde / subject area
Det gør du i form af praksisnære opkvalificeringer med udgangspunkt i den højeste standard indenfor dit fagområde. Men også i form af projektarbejder, hvor du bliver udfordret til at udvikle fagområdets metoder og teknikker gennem arbejdet med problemstillinger inden for dit fokusområde. Sagt med andre ord, får du på kandidaten skærpet din bevidsthed om relevans og kontekst, samtidig med at du udvikler dine kompetencer inden for formgivning.
Gennem uddannelsen får du en høj grad af indflydelse på, hvordan du ønsker at udvikle din faglighed og specialisere dig i netop det, som du brænder for. Du får løbende vejledning af faglige eksperter, for hvem det er vigtigt at møde dig præcis der, hvor du er i din designproces.
Fra studiestart får du et specialiseret kursus over fem uger i designpraksis og prototyper indenfor dit fagområde, så du kan udfolde din formgivning på et højt æstetisk og funktionelt niveau. Det er essentielt, at du bliver klædt på til at sætte dine designløsninger i en relevant kontekst med en høj grad af finish og high fidelity.
Du vil i løbet af uddannelsen blive tilbudt forskellige værksteds- og teknologidrevne masterclasses.
Inden du ved uddannelsens afslutning afleverer dit kandidatprojekt, som skal udføres i samarbejde med en ekstern partner, kommer du i praktik og afprøver dine færdigheder og kompetencer.
Fem fagområder / subject areas
På Designskolen Kolding kan vi understøtte en faglig udvikling indenfor de følgende fem fagområder:
- Accessory design
- Beklædningsdesign
- Industrielt design
- Kommunikationsdesign
- Tekstildesign
Det er vigtigt, at du i din ansøgning vælger det fagområde, du ønsker at udvikle og udfolde dine designprojekter indenfor, da du vil få faglig sparring, vejledning og blive udfordret på dine praksisnære færdigheder inden for netop det specifikke fagområde.
Det vil sige, at hvis du eksempelvis har en bachelor i tekstildesign og ønsker at fortsætte med at udfolde dig tekstilfagligt, så skal du vælge tekstildesign. Ønsker du derimod at bevæge dig fra tekstilfaget over i feltet for kommunikationsdesign, skal du vælge kommunikationsdesign. Hvorvidt du bliver optaget vil afhænge af kvaliteten af dit portfolio set i forhold til det pågældende fagområde.
Kommer du med en bachelorgrad, der dækker flere af vores fagområder, skal du vælge det område, du ønsker at dygtiggøre dig indenfor.
Kandidatuddannelsen
Med den målsætning for øje får du en dyb og udvidet forståelse af designfagets metoder, teknikker og teori og supplerer dermed den viden samt de kompetencer og færdigheder, du har med dig fra din bacheloruddannelse.
Uddannelsen er bygget op som et kryds mellem de designfagligheder, du har tilegnet dig på din relevante bacheloruddannelse (fagområde), som videreudvikles i en tematisk kontekst (fokusområde), du udfolder dig indenfor.
Accessory design
På fagområdet accessory design kan du udkomme med designprojekter, så forskelligartede som smykker, sko og tasker. Uddannelsen placerer sig i krydsfeltet mellem industrielt design og beklædning. Fælles for produktgrupperne er, at de er karakteriseret ved at være dekorative og funktionelle objekter, som vi bærer på kroppen. Du kommer altså til at arbejde med formgivning af objekter i spændingsfeltet mellem identitet og produkt.
Beklædningsdesign
Fagområdet beklædningsdesign er for dig, som er fascineret af beklædning – uanset om du er interesseret i æstetik, funktion eller hvordan tøj afspejler identitet og samtid. Gennem prototyper, som du udarbejder analogt og digitalt, bliver du skærpet i dit valg af materiale, farver, komposition, proportion og løsninger og udvikler dine kompetencer indenfor formgivning.
Kommunikationsdesign
På fagområdet kommunikationsdesign skal du skærpe din evne til at designe kommunikation og skabe budskaber, der opfylder en præcis målsætning. Du arbejder med at skabe stærke, visuelle fortællinger, der berører mennesker følelsesmæssigt og engagerer dem i dine budskaber. Det gør du ikke bare med det formål at skabe noget, der er smukt og æstetisk – det handler også om at påvirke folk til at foretage en handling eller ændre adfærd.
Industrielt design
Fagområdet industrielt design dækker over en bred gruppe af designprodukter fra barbermaskiner over grundvandspumper til dronepostkasser, der selv afhenter breve og pakker. Fælles for hele fagområdet er, at du kommer til at arbejde i spændingsfeltet mellem æstetisk formgivning, funktionelle aspekter, produktionstekniske muligheder og menneskelige hensyn. Du skal udvikle koncepter og produkter, som baserer sig på visionære forestillinger om den fremtid, dit design skal være med til at skabe.
Tekstildesign
På fagområdet tekstildesign formgiver du blandt andet materialer og overflader, som vi har tæt på kroppen. Derfor er det vigtigt, at du forstår din bruger og den kontekst, materialet skal anvendes i og det emotionelle potentiale, tekstilerne rummer. Som tekstildesigner brænder du for at forstå og udfordre nutidens systemer, produktionsformer og brugspraksisser, for derved at kunne skabe noget nyt og bedre i fremtiden.
Fokusområder: People, Planet, Play
Start din uddannelse i dag
Vi har samlet al info om optagelsesprocessen på kandidaten, på en enkelt side, som vi kalder 'optagelse'.