Evaluering af læreprocesser og afholdelse af prøver der inddrager Playful Learning
- PhD student
-
Mikkel Vinding
- Main supervisor
- Sune Klok Gudiksen
- Project supervisor
- Helle Marie Skovbjerg
- LAB
- Play and Design
Problemstilling
Undersøgelser viser, at evalueringer kan gribe styrende ind i planlægning og gennemførsel af undervisning. Traditionelle evalueringsformer kan føre til, at mere kreative undervisningsformer udelades, og derfor synes en forudsætning for at udvikle undervisningen og professionsdidaktik via en legende tilgang at være, at evalueringsformerne understøtter denne udvikling.
Formål
Projektet undersøger, hvordan man kan evaluere læreprocesser og gennemføre prøver, der tager afsæt i en legende tilgang. Et mål med projektet er at udvikle et konkret evalueringsdesign samt teori om evaluering af legende tilgange.
En hypotese bag projektet er, at der må udvikles kontekstfølsomme evalueringsformer, som kan rumme uforudsigelighed, og hvor læreprocesser forstås på baggrund af den konkrete undervisningspraksis. Af denne grund anlægger projektet et antikriteriologisk evalueringsperspektiv, hvor læringen føres tilbage til den ru jord.
Metoder og resultater
Metodisk tager projektet udgangspunkt i Design-Based Research, og via designeksperimenter, Design:Labs, semistrukturerede generative gruppeinterviews og deltagerobservationer udvikles der i samarbejde med undervisere og studerende et nyt evalueringsdesign og ny viden. Derudover forventes det, at projektet munder ud i ny evalueringsteori samt nogle anbefalinger vedr. afholdelse af prøver, der inddrager Playful Learning. Endelig forventes det, at projektet også bidrager med ny viden indenfor designfeltet. Bl.a. via beskrivelser af brug af designprincipper.