Industrielt design (BA)

Næste kursus
September
Frist for optagelse
Kvote 2: 15. marts kl. 12.00 via KOT Kvote 1: 5. juli kl. 12.00 via KOT
Varighed
6 semestre (180 ECTS)
Optagelsesprøve
Ja
Uddannelsens varighed
6 semestre (180 ECTS)
Sted
Designskolen Kolding
Undervisningssprog
Dansk
Søg ind
Introduktion

Hvorfor skal jeg vælge industrielt design?

På uddannelsen i industrielt design vil du blive klædt på til at se nye muligheder, udvikle koncepter og omsætte dine ideer til produkter og services.

Så hvis du synes, det er spændende at koble æstetisk formgivning med funktionelle aspekter, produktionstekniske muligheder og menneskelige hensyn. Og at udvikle koncepter og produkter baseret på visionære forestillinger om den fremtid dit design skal være med til at skabe. Så er industrielt design sandsynligvis det rigtige for dig. Det er en mulighed for at gøre en forskel, både for mennesker og miljø.

picture pointing to the bachelor program industrial design 
from the master programs oversigt page (design for people, design for planet, design for play)
Jakob Bladt

“Som industriel designer har du en mulighed for at gøre en forskel, både for mennesker og miljø.”

Færdigheder

Hvad lærer jeg?

Du kommer både til at arbejde med klassiske designværktøjer som skitsering (på papir og digitalt), 3D-modellering og modelbygning (analogt og digitalt) og med nyere designværktøjer og nye teknologier, eksempelvis ’virtual reality’.

Grundlæggende færdigheder inden for koncept- og produktudvikling bliver også en del af din værktøjskasse, og du vil få indsigt i discipliner som servicedesign, adfærdsdesign og at igangsætte designprocesser.

Du lærer at forstå og beherske konstruktionsprincipper og får kendskab til forskellige materialer, deres egenskaber og hvordan de bearbejdes. Du lærer også at skabe prototyper og modeller, herunder 3D-modellering og visualisering, og du opnår kendskab til industrielle arbejds- og produktionsmetoder.

Industrielt design handler om at kunne generere idéer, formgive, forstå funktion, og om hvordan man samarbejder med virksomheder (herunder også at man har kendskab til forretningsmodeller, kommunikation og branding) og til at samarbejde med andre faggrupper.

Som industriel designer bærer man et ansvar for at skabe meningsfulde løsninger, så du vil opleve, at vi på studiet arbejder med bæredygtighed i et bredt perspektiv og også inddrager brugere i designprocessen.

Under studiet har du mulighed for at tage et semester på en designskole i udlandet. Det kan eksempelvis være, hvis du gerne vil specialisere dig end

En stol
Ulrikke Husted

“Gennem virksomhedssamarbejder får du mulighed for at arbejde under vilkår og med problemstillinger, som findes i designfagets professionelle virkelighed.”

Kurser

Kurser du vil møde på Industrielt Design

Design som virkefelt

Introduktion til designstudiet og fagfeltets facetter, hvorved du opbygger en begyndende faglig selvforståelse.

Model og materiale

Formålet med dette kursus er at give den studerende en grundlæggende introduktion til fagrelevante formgivningsteknikker, særligt med fokus på samspillet mellem form, materiale og bearbejdning i praksis.

Form

Introduktion til og træning i færdigheder inden for rumlig skitsering, komposition samt formanalyse og formudvikling. Forløbet afsluttes med et mindre formudviklingsforløb, hvor du afprøver dine færdigheder i en designfaglig kontekst.

Visualisering

Kurset introducerer til visualiserings- og skitseringsteknikker og har som formål, at du oparbejder en fortrolighed med at skitsere og kommunikere visuelt.

Idé, eksperiment og analyse

Kurset introducerer grundlæggende metoder i den kreative del af en designproces. Under denne ramme vil den studerende udviklinge et design der forholder sig direkte til kroppen, med overvejelser omkring funktion, form, volumen, materiale, placering og kontekst.

Design som virkefelt

Introduktion til designstudiet og fagfeltets facetter, hvorved du opbygger en begyndende faglig selvforståelse.

Farve

Introduktion til farvens kompleksitet og betydning for et design, herunder indflydelse af lys, materiale og form, historisk farvelære, æstetik, optræning af færdigheder inden for analog og digital farve samt udvikling af et individuelt farvekoncept.

Visualisering

Kurset introducerer til visualiserings- og skitseringsteknikker og har som formål, at du oparbejder en fortrolighed med at skitsere og kommunikere visuelt.

Legetøj

Kurset introducerer dig til oplevelsesbaseret design med fokus på design for legeoplevelser. Formålet er herved at give dig en forståelse af, hvordan de objekter, du designer, påvirker den menneskelige oplevelse.

Værktøj

Formålet med dette kursus er at introducere dig til overvejelser omkring funktion og praktisk anvendelse af et produkt. Du skal udvikle et design af et værktøj/redskab, hvor både den fysiske brug af produktet og afkodning af produktets udtryk er væsentlige elementer.

Førsteårsprøvens projektperiode

Selvformuleret projekt der bygger på indsigter og læring fra det første studieårs undervisning. Projektet indgår som et element i førsteårsprøven.

3D

Træning i specifikke 3D-færdigheder med særligt fokus på digital modellering (eksempelvis brug af Rhinoceros som 3D-program).

Teknologi og Innovation

Anvendelse og forståelse af teknologi og innovation som begreber samt inddragelse af FN’s verdensmål i projekttilgang.

Designproces og metode

Fokus er på designprocessen og designmetoder, herunder brugerinddragende elementer. Gennemførelse, udførelse og refleksion over processen samt udvalgte anvendte metoder analyseres og vurderes i en skriftlig rapport med afsæt i projektet.

 

Universelt design

Formålet med kurset er at give dig indsigt i Universal Design og tilhørende teorier og metoder.

Privat

I kontekst af det hjemlige dykkes ned i forskellige metoder og principper for at arbejde med konstruktion og bæredygtighed.

Professionel

Der designes til en professionel brugergruppe og dennes arbejdsmæssige dagligdag ved brug af antropologiske metoder og en høj grad af brugerinddragelse.

Internationalt samarbejde

Kurset skal give dig en forståelse for en helt anden kulturel kontekst end den nordiske, samt praktisk erfaring med at arbejde sammen på tværs af landegrænser. Der samarbejdes med studerende og/eller virksomheder fra en anden kulturel baggrund end den typisk nordiske og fokuseres på en global problemstilling.

Valgfag: Servicedesign/Detaljer

Formålet med dette kursus er at give dig indsigt i de overvejelser, der skal gøres, i at skabe sammenhæng mellem designkoncept og detaljering, samt betydningen af detaljer og samlinger som vægtige elementer i et design.

Brand og kollektion 

Med afsæt et specifikt brand vil du sammen med et tværfagligt designteam arbejde med bæredygtige strategier, virksomhedsanalyse med fokus på brugere, brandidentitet og produktionsmetoder, og på denne baggrund designe en visionær kollektion, der præsenteres for virksomheden.

 

Faglig position

Kurset introducerer til modeller til kortlægning af strømninger indenfor designfeltet, herunder med fokus på værdiskabelse for aftagere og samarbejdspartnere. I forløbet vil du kortlægge egne designkompetencer, din faglige profil og identificere hvilken specialisering du ønsker at styrke, for at bringe dig nærmere dine mål for fremtiden.

Faglig specialisering / One Step Closer

Dette kursus tager afsæt i dit ønske omkring videre specialisering, formuleret i kurset Faglig position. På baggrund af dette ønske, udvikles et eget designprojekt, der hjælper dig med at komme tættere på at opnå ambitionerne for dit fremtidige professionelle virke som designer.

Bachelorprojekt

På baggrund af din samlede viden samt kompetencer og færdigheder rammesætter du et projekt baseret på dit individuelle interessefelt med fokus på dit ønske om specialisering og din fremtidige professionelle karriere.

“Du lærer at arbejde selvstændigt, i teams og projektorienteret med egne og fælles designopgaver.”

Undervisning

Hvordan lærer jeg?

Du kommer til at gennemgå metodeforløb med det fokus at træne helt specifikke færdigheder (eksempelvis inden for formgivning og farver eller tegne-færdigheder), og du kommer til at gennemgå praktiske forløb, hvor du sammen med dine medstuderende udvikler projekter, hvor du bruger og udvikler de færdigheder, du har fået.

Forløbene vil typisk være en vekslen mellem teoretiske oplæg, workshops, metode-specifik undervisning, projektarbejde (gruppe eller individuelt) og feltarbejde.

Vi lægger vægt på, at du optræner en evne til at tage initiativ i projekterne, træffe beslutninger og drive processen frem mod et mål. Design er ikke et skrivebordsarbejde, så en hel del af det du lærer vil også komme via feltstudier, hvor du vil komme i kontakt med flere forskellige brugergrupper, virksomheder og forskellige fagretninger.

Projekterne veksler mellem individuelle projekter og gruppearbejde og mellem eksperimenterende projekter rettet mod designkonkurrencer og mere rammesatte projekter i samarbejde med virksomheder. Derudover er der også en del projekter, hvor du vil komme til at arbejde sammen med andre designstuderende på tværs af studieretninger, eksempelvis kommunikationsdesign eller tekstildesign.

Vi har nogle rigtig gode værksteder, hvor du både kan arbejde med forskellige materialer – fx træ, metal, plast og læder, samt digitale værksteder hvor du kan udvikle og visualisere dit projekt gennem eksempelvis animationer, renderinger og 3D-prints.

Du får din egen studieplads, hvor du kan arbejde på projekterne, når der ikke er undervisning, sådan at du altid har din egen base i samme rum som dine medstuderende. Du får også mulighed for at deltage i studieture til mere fjerne dele af verden. Det giver dig en chance for at få en større kulturel forståelse og afprøve dine færdigheder i en ny kontekst.

Der er typisk også aktiviteter udover de skemalagte, som både kan være sociale aktiviteter (eksempelvis skolens fredagsbar) eller faglige aktiviteter, såsom eftermiddags-workshops eller interne ’konkurrencer’. I ’konkurrencerne’ kan du tage kampen op mod studerende fra industrielt design på alle årgange om eksempelvis at lave det bedste, sjoveste eller vildeste design (af en neglefil, drone, plæneklipper, redningsbåd…) på to uger.

Karriereveje

Hvad kan jeg blive?

Som industriel designer kommer du til at tage del i – og ansvar for – at udvikle fysiske objekter, og måden de bliver anvendt, samt overvejelser omkring de sammenhænge, de indgår i.

Vi lever i en fysisk verden, hvor de produkter, vi omgiver os med, og måden vi anvender dem på, har stor betydning, både for hvordan vi forholder os til hinanden, og for de miljømæssige aftryk vi sætter.

Din rolle som industriel designer vil kunne variere lige fra den mere klassiske, hvor du udvikler nye produkter (det kan være alt fra stole, grundvandspumper og barbermaskiner til drone-postkasser, der selv henter posten hjem), til andre typer af roller, hvor du eksempelvis kan arbejde som projektleder i det offentlige med fokus på sundhedsinnovation og udvikle koncepter for patienters rejse fra det første møde med hospitalet, til de igen bliver udskrevet.

Karriereveje
Use as a placeholder image.

“You will learn to work with global and local issues across cultural and professional differences.”

Good to know

Important to know when you apply

There’s joint application and admittance to the Industrial Design and Accessory Design programmes and joint teaching during the 1st semester.

This is because the disciplines overlap in some fundamental aspects – and this way you will know which programme and specialisation matches your motivation and way of working, and be able to decide the direction for you, with the guidance of your teachers.

Accessory Design and Industrial Design both focus on spatial sketching and formgiving using analogue and digital tools such as 3D computer design. At the same time you will be trained in developing concepts, products and business ideas, which are sustainable, commercially valid and socially responsible.

Aesthetics and sensuousness characterise both disciplines, but where Accessory Design typically focuses on expressive and conceptual products with a direct relation to the body, for instance shoes, bags and jewellery, Industrial Design focuses more on functional products that relate to people in a wider contextual perspective, ranging from the utility items in your home such as lamps and electric kettles, to products applied in professional contexts. This could be blood pressure monitors or equipment for the robotics industry.