Design for People (KA)
- Studiestart
- August / september
- Frist for optagelse
- 1. marts kl. 12.00
- Varighed
- 2 år (120 ECTS)
- Optagelsesprøve
- Ansøgning
- Sted
- Designskolen Kolding
- Undervisningssprog
- Engelsk
Design for People
Du skal være i stand til at mestre en designproces og aktivere designmetoder med henblik på at udvikle designprojekter inden for fagområderne industrielt design, kommunikationsdesign, modedesign, tekstildesign eller accessory design under kandidatuddannelsens tema: People.
Hvad lærer jeg?
Du lærer at:
- anvende interessent-involvering som et redskab til at skabe bedre designløsninger
- håndtere kompleksiteten i at designe løsninger på menneskelige, sociale og samfundsmæssige udfordringer
- designe relationer som fremmer levevilkår
Vi arbejder inden for forskellige domæner, hvor design kan have 'social impact' gennem tematiske tilgange som: Empathic design, critical design, speculative prototyping, collaborative consumption, participatory design, co-design og design activism. Du vil undersøge nye og konkrete måder til at imødekomme visioner om en social bæredygtig fremtid gennem fokus på design, brugere, interessenter, kreativitet, empati, etik, innovation, kritisk tænkning og aktivisme.
Du vil som studerende blive udstyret med viden, evner og faglig selvtillid til at kunne udfordre status quo og lede os mod en mere socialt bæredygtig fremtid.
Vi ser et stort potentiale for designere i at indgå i teknologiudviklingen. En designer med speciale i Design for People vil derfor have færdighederne til at navigere i krydsfeltet mellem menneske og maskine med det mål for øje at gøre ny teknologi attraktiv for fremtidige brugere.
Design for People
Hvordan lærer jeg?
Undervisningen på Design for People indeholder både design af produkter, services, metoder, processer, systemer og oplevelser, der kommer med nye forslag, som forbedrer eller udfordrer eksisterende løsninger eller forhold.
På Design for People opfordrer vi til kritisk tænkning om sociale agendaer og integrerer kernen af design ved at fokusere på, hvordan ting burde være. Det gør vi i samarbejde med partnere som kommuner, NGO'er, virksomheder og sundheds- og omsorgsinstitutioner.
Undervisningen vil bestå af en blanding af forelæsninger, seminarer, workshops samt individuelt og gruppebaseret projektarbejde.
Designskolen Kolding arbejder på tværs af værksteder se de værksteder som du har. ulighed for at inddrage i dine projekter
Hvorfor er uddannelsen vigtig?
Globalt set befinder vi os i en tid, hvor der, som aldrig før, er brug for nye måder at gøre tingene på. Der er brug for udtænkning af nye produkter, som kan løse konkrete udfordringer, og systemer, processer eller metoder, der kan ændre uhensigtsmæssig adfærd og fastlåste situationer.
Designfaget har brug for at være medspiller i denne udvikling, og verden har brug for designtænkning og 'design doing' til at komme med nye bud på løsninger af komplekse problemstillinger. Som designere er vi derfor både for fagets og for verdens skyld forpligtet til at deltage aktivt i de udfordringer, vi står overfor netop nu.