Design for Planet (KA)
- Studiestart
- August / september
- Frist for optagelse
- 1. marts kl. 12.00
- Varighed
- 2 år (120 ECTS)
- Optagelsesprøve
- Ansøgning
- Sted
- Designskolen Kolding
- Undervisningssprog
- Engelsk
Hvorfor skal jeg vælge Design for Planet?
Uddannelsen betoner i særlig grad eksperimenter, kreativitet, empati, etik, samarbejde og 1:1 engagement i og med verden. Uddannelsen kræver et stærkt designfagligt fundament, hvorpå der bygges en tematisk og multidisciplinær tilgang til arbejdet med design for bæredygtighed.
Der optages studerende fra alle skolens egne bachelorretninger samt studerende fra andre discipliner, der kan opfylde optagelseskravene ved at vise designforståelse og tekniske/kreative designfærdigheder (skills), der matcher et bachelorniveau i design.
Hvad lærer jeg?
Til at understøtte disse visioner for design, anvender vi innovative praktiske arbejdsmåder inden for en bred vifte af temaer såsom: past use and production practices, user studies, material driven design, speculative prototyping, critical design, holistic systems, circular and sharing economy, design activism and cultural intervention.
Design for Planet rummer mulighed for at arbejde med design af materialer, produkter, services, systemer, oplevelser og kulturelle forandringer. Derved kan du igennem dit forløb stifte bekendtskab med forskellige designkontekster og designerroller.
Hvordan lærer jeg?
Underviserne på Design for Planet består af danske og udenlandske profiler fra forskning og praksis, med et bredt fagligt spektrum.
Forandringer gennem design kan ikke ske isoleret, og derfor samarbejder Design for Planet med eksterne aktører såsom museer, virksomheder, produktionssteder, organisationer, foreninger og institutioner.
Uddannelsen har overordnet set en praksis-tilgang til design, men da vi anser teoretisk og metodisk forankring som essentiel for nutidens og fremtidens designere, indgår der også et antal skriftlige elementer knyttet an til projektarbejde, ligesom der må påregnes tid og lyst til at engagere sig i litteratur.
Udover den tematiske undervisning forankret i Design for Planet, bliver grunddisciplinerne tekstildesign, kommunikationsdesign, modedesign, accessory design og industrielt design løbende videreudviklet. Et stærkt fagligt ståsted er et godt afsæt for at lære af hinanden og se muligheder på tværs af fagskel. Derfor er der igennem forløbet mulighed for at samarbejde tværfagligt.
Undervisningen består af en blanding af forelæsninger, workshops, individuelle og gruppebaserede projektarbejde og seminarer.
Kurser du vil møde på Design for Planet
Designskolen Kolding bevæger sig på tværs af værksteder se muligheder for værkstader at inddrage i projekter
Hvorfor er uddannelsen vigtig?
På Design for Planet ser vi værdien af design som et middel til at skabe forandringer i måden, vi gør ting på. Uddannelsen integrerer derved kernen af design, ved at se på hvordan ting kunne være og adresserer både direkte og indirekte FN’s 17 verdensmål, som opfordrer alle lande i verden til at påtage sig et fælles ansvar og indstille sig på at producere, forbruge og agere bæredygtigt.
Bæredygtighed er et komplekst emne, og der er ingen nemme svar. Design for Planet tilskynder fri og kritisk tænkning i forhold til de bæredygtige agendaer, det tager fat på, og favner en forståelse af designeren både som en transformator af det eksisterende, såvel som en generator af det nye, således at design kan bidrage mest muligt til en mere bæredygtig verden.
Hvad kan jeg blive?
Der er mulighed for at designe og udvikle produkter, herunder kommunikation, med bæredygtighed i fokus som ansat i en virksomhed, organisation, institution eller som selvstændig.
Uddannelsen skaber også grundlag for at arbejde mere systemisk med bæredygtighed i forbindelse med både produktion og forbrug. For eksempel i form af cirkulær økonomi, produktlevetid og nye services i den private og offentlige sektor. Du kan dermed bidrage i forhold til udvikling af bæredygtige strategier og forandring i virksomheder og organisationer i hele værdikæden.
Din erfaring med helhedstænkning og procesplanlægning i relation til mange typer tilgange til bæredygtighed samt samarbejde med omverdenen gør dig også egnet i rollen som konsulent.
Ligeledes klæder uddannelsen dig på til en akademisk karriere på universiteter og designskoler, samt giver mulighed for at blive facilitator, underviser eller formidler med udgangspunkt i design og bæredygtighed.