Strategi som operationelt redskab

Dato og sted

11. marts 2025
1. og 29. april 2025

Kl. 9.30 - 15.30


Designskolen Kolding
Ågade 10 
6000 Kolding

ECTS-point
(5)
Pris
Uden ECTS: 6.000 kr. ekskl. moms / Med ECTS: 8.000 kr.
Tilmeld
Introduktion

Strategi som operationelt redskab

Gør strategi til handling og styrk din organisation

Bemærk: Kurset indgår som valgmodul 5 (5 ECTS) på diplomuddannelsen i Strategisk Design og Ledelse, men kan også tages som et selvstændigt kursus uden ECTS.

Om kurset
Strategi handler i høj grad om at træffe en række reflekterede valg i forhold til en fremtid, som i større eller mindre grad er ukendt. Spørgsmålet er samtidig, hvad der afgør, om vi er i stand til efterfølgende at eksekvere strategien?

På kurset vil vi arbejde med strategi i tre overordnede faser, som er strategigrundlag og -udvikling, strategiindhold og -struktur, samt strategiimplementering og effekt. Gennem forløbet kigger vi på både klassiske strategiforståelser, og hvordan designtilgangen byder på nye perspektiver. Samtidig tager vi en kritisk diskussion i forhold til om og hvordan, strategiarbejdet, som vi kender det, kan eller ikke kan håndtere de komplekse udfordringer, verden står overfor i relation til bl.a. klima, naturressourcer, fattigdom, sundhed, ligestilling, racisme og ensomhed. Alt sammen problemstillinger, som ikke lader sig løse isoleret og i enkelte handlinger, men må samles i overordnede strategier, både i samfundet og internt i private virksomheder og offentlige organisationer.

Udbytte
Med ’Strategi som operationelt redskab’ lærer du at bruge strategiske planer som praktiske og håndgribelige værktøjer i dagligdagen og i konkrete projekter.

  • Du får viden om, hvad strategi er som både teoretisk og praktisk redskab i såvel private som offentlige organisationer.
  • Du lærer at anvende designmetoder til at foretage analyser og kritisk refleksion i forhold til det strategiske grundlag, strategiens indhold og den praktiske implementering.
  • Du opnår kompetencer i forhold til at eksekvere på strategiske målsætninger i samarbejde med resten af din organisation og eksterne aktører.
Tilmeld

“Gennem forløbet kigger vi på både klassiske strategiforståelser, og hvordan designtilgangen byder på nye perspektiver.”

Målgruppe

Målgruppe

’Strategi som operationelt redskab’ er både for dig, der udvikler strategier i din organisation, og dig som skal eksekvere og handle på en given strategi. Det væsentlige er at se strategiudviklingen og dens operationelle virkning som en sammenhængende mekanisme, uanset om du er leder, mellemleder eller medarbejder.

Deltagere på Diplomuddannelsen

Deltagere på Diplomuddannelsen

Med en diplomuddannelse får du en formel statsanerkendt uddannelse i designledelse, der giver dig nye perspektiver og metoder til at nytænke eksisterende forretningsgange.

Diplomuddannelsen er for alle, der arbejder med udviklingsprocesser, innovation og brugerinddragelse. Det kan være, at du er mellemleder eller leder, virksomhedsejer, i gang med at starte egen virksomhed, konsulent, udvikler, underviser eller noget helt andet. Det vigtigste er, at du – ligesom os – fornemmer, at plejer er død, og at vi skal have fundet nye, bedre og designinspirerede måder at skabe bedre organisationer på.

Eksamen
Du skal aflevere en skriftlig opgave på 7 sider, der bedømmes af en intern censor efter 7-trinsskalaen. Som studerende kan du modtage vejledning på din eksamensopgave.

Adgangskrav
Optagelse til diplomuddannelsen sker i henhold til bestemmelserne i bekendtgørelsen for diplomuddannelser, særligt § 5.

For at blive optaget på uddannelsen skal du have én af følgende uddannelser:

  • En relevant uddannelse, minimum svarende til en erhvervsakademiuddannelse
  • En relevant akademiuddannelse

Desuden skal du have mindst 2 års relevant erhvervserfaring efter adgangsgivende uddannelse. Hvis du ikke opfylder uddannelseskravene, kan du eventuelt optages på dispensation. Kontakt uddannelsesstedet. Du skal beherske dansk, norsk eller svensk på højeste niveau. Derudover forudsættes det, at du kan læse og forstå engelsk.

Du kan tage en fuld diplomuddannelse
'Strategi som operationelt redskab' er et valgmodul på diplomuddannelsen i Strategisk Design og Ledelse (Diploma in Strategic Design). Du kan selv vælge, om du vil tage hele diplomuddannelsen eller nøjes med enkelte moduler. Du kan derfor planlægge det forløb, som passer til dine ønsker og behov, og du opnår en fuld diplomuddannelse, hvis du afslutter uddannelsen inden for 6 år.

Gennem diplomuddannelsen bliver du introduceret til de centrale fagfelter inden for strategisk design, som er:

  • Designteori og designmetode
  • Procesfacilitering
  • Projektledelse

Den samlede pris for hele diplomuddannelsen er 83.000 kr.

“Gennem diplomuddannelsen bliver du introduceret til de centrale fagfelter inden for strategisk design.”

Undervisningen

Om undervisningen

Undervisningen bygger både på teori og praksis, hvor dialog og diskussioner på kurset refereres og perspektiveres gennem teoretiske oplæg, designmetodiske workshops samt i relation til din egen praksis og erfaring. Mellem undervisningsdagene forventes det, at du arbejder med et eller flere af emnerne, strategiudvikling, strategiimplementering, strategieksekvering eller strategievaluering, eventuelt som prøvehandlinger.

Generelt

Generelt

Thomas Holst Madsen

Uden ECTS: 6.000 kr. ekskl. moms
Med ECTS: 8.000 kr.
Beløbet dækker undervisning, undervisningsmaterialer samt forplejning.

Du får 10% rabat ved tilmelding af 3 fra samme CVR-nr. og hvis der tilmeldes 5 fra samme CVR-nr. betales kun for 4.
NB: Rabatten gives kun på selve kursusprisen, ikke på priserne for forplejning og materialer.

18. februar 2025
Efter tilmeldingsfristens udløb er man velkommen til at kontakte os for at høre, om der stadig er ledige pladser.

Når du er optaget på kurset, er tilmeldingen bindende, også selvom du efterfølgende kan blive forhindret i at gennemføre. 

Kursisterne fortæller

Cases og nyheder

Kontakt

Yderligere information

Kontakt kursusansvarlig Morten Krogh Petersen eller underviser Thomas Holst Madsen hvis du har spørgsmål til kursusindholdet.

Morten Krogh Petersen
Lab for Bæredygtighed og Design

Morten Krogh Petersen

Lektor, Design for Planet, studieretningsansvarlig for diplomuddannelsen
Thomas Holst Madsen
Efteruddannelse

Thomas Holst Madsen

Studieadjunkt, Efteruddannelse
Majbrit Tastesen
Efteruddannelse

Majbrit Tastesen

Efteruddannelseskoordinator