Kvalitet

Designskolen Kolding opnåede i 2010 en positiv uddannelses- og forskningsakkreditering og i 2020 en positiv institutionsakkreditering. Sidstnævnte betyder, at skolen som universitet officielt lever op til kravene om at tilbyde gode og relevante uddannelser i et miljø, som fremmer åbenhed og dialog.
Kvalitetssikringssystem

Kvalitetssikring af uddannelserne på Designskolen Kolding

Designskolen Koldings mål for kvalitetsarbejdet er at udvikle relevant viden og udbyde relevante uddannelser, som både opfylder arbejdsmarkedets behov og bidrager til udviklingen af dansk design.

Det forudsætter:

  • Et trebenet vidensgrundlag med udgangspunkt i viden fra praksis, videnskabelig forskning og kunstnerisk udviklingsarbejde. Et vidensgrundlag med et aktivt tilbageløb til skolens uddannelser og til professionen/det omgivende samfund.
  • Rekruttering af mange talentfulde ansøgere og optag af de dygtigste på uddannelserne
  • Et inspirerende og trygt undervisningsmiljø med gode fysiske, sociale og pædagogiske rammer, herunder adgang til relevante eksterne samarbejdspartnere.
  • Aktiv inddragelse af det omgivende samfund og forståelse for fremtidens behov i tilrettelæggelsen af uddannelserne, således at læringsudbyttet bliver højt.
  • Kompetente (fagligt og pædagogisk) undervisere og programledere, som løbende opkvalificeres ved at forske, bedrive kunstnerisk udviklingsvirksomhed eller ved være en del af en faglig praksis på højt niveau.
Kvalitetsberetning

Kvalitetsberetning

Den årlige kvalitetsberetning er Designskolen Koldings nøgledokument i forhold til at tage temperaturen på uddannelseskvaliteten og selve kvalitetssystemet. Det er samtidig også et arbejdsdokument, som i en afgrænset form bl.a. præsenterer de væsentligste data vedrørende uddannelserne og formulerer indsatsområder, der kræver handling.

Kvalitetsberetningens datagrundlag stammer fra kvalitetssystemets løbende og systematiske monitorering af data fra uddannelserne og i særlig grad de årlige uddannelsesberetninger, hvor de respektive fag- og programansvarlige medarbejdere følger op helt ude på det enkelte uddannelsesudbud, hvor de kvantitative data suppleres med kvalitativt input.

Kvalitetsberetningen skal betragtes som et supplement til årsrapporten og den årlige afrapportering på Designskolen Koldings strategiske rammekontrakt.

hero-efteruddannelse
Studiestatistikker

Nøgletal

Her kan du finde årlige opgørelser over optag, bestanden fordelt på indenlandske og udenlandeste studerende, karaktergivning og dimitterede studerende fra designskolen i PDF format til download.
Akkreditering

Hvad betyder akkreditering?

I Danmarks Akkrediteringsinstitutions Akkrediteringsrapport for Designskolen Kolding hedder det: 

"Akkrediteringspanelet vurderer, at Designskolen Kolding har relevante procedurer og en velfungerende praksis med hensyn til at sikre uddannelsernes niveau og indhold. Panelet vurderer bl.a., at der sker en tilfredsstillende kvalitetssikring af studieordninger og kursusbeskrivelser. Panelet vurderer også, at Designskolen Kolding har en god og systematisk praksis, når det gælder kursusevalueringer og studieevalueringer. Panelet finder, at Designskolen Kolding sikrer undervisernes pædagogiske kompetencer og institutionens fysiske faciliteter.

Kilde: Danmarks Akkrediteringsinstitution: Akkrediteringsrapport - Designskolen Kolding – Institutionsakkreditering, 2020

Evalueringer

Læs evalueringer blandt studerende og medarbejdere af miljøet på Designskolen Kolding

Se mere
subpage picture evalueringer 
for medarbejdere
Årsrapporter

Find Årsrapporter på siden om Designskolen Kolding

Se mere
Genrebillede