Designfremtid: Nyt biomateriale
Brugen af kunst, design og arkitektur er dynamisk. Designere har ikke længere ubegrænset adgang til bomuld, uld, silke, polyester osv., og i de senere år har designere samarbejdet med arkitekter og ingeniører om at skabe materialer med helt nye dimensioner. Lige nu er studerende fra Designskolen Kolding i gang med at undersøge disse dimensioner.
Inspireret af en introduktion ved designer Jonas Edvard, som netop har undersøgt biomaterialer i ”The Terroir Project”, har de studerende dyrket materialer af mycelium-svampe. Plantefibre og mycelium-svampene vokser ind i hinanden og bliver til et samlet blødt og fleksibelt materiale, og efter to til tre uger, kan de studerende høste de sunde Oyster-svampe.
Restmaterialet er plantefiberkonstruktionen og mycelium-svampenes rødder, som fungerer som en slags lim mellem fibrene. Til sidst bliver konstruktionen tørret og er både organisk, komposterbar og bæredygtig.
Projektet gør de studerende i stand til på én gang at lege med form og overveje potentialet i bio-tekstilet i forhold til mode- og interiør-design.