Designskolen Kolding får whistleblowerordning
Ordningen er et udtryk for, at skolen ønsker en åben kultur, hvor alle har mulighed for at stå frem, hvis de har mistanke om uregelmæssigheder, ulovligheder eller forhold vedrørende diskrimination, vold eller chikane på skolen. '
Skolen har gennem årene oplevet meget få sager, men ønsker at gøre alt for at sikre åbenhed og gennemsigtighed. 1/11/2020 blev det obligatorisk for alle ministerier og styrelser at indføre en whistleblowerordning, mens ordningen på Designskolen Kolding er et frivilligt tilvalg.
- Whistleblowerordningen er et supplement til den daglige og direkte kommunikation, hvor eventuelle problematiske sager bliver løst via de sædvanlige formelle kanaler. For medarbejdere betyder det nærmeste leder, tillidsrepræsentant eller rektor og for studerende den studieretningsansvarlige eller chef for uddannelse. Føler man sig som medarbejder eller studerende utryg ved at bruge de almindelige kanaler, eller oplever man, at man ikke bliver lyttet til, så kan whistleblowerordningen være et godt alternativ, fortæller prorektor Lone Dalsgaard, som er ansvarlig på området.
Whistleblowerordningen bliver aktiv inden udgangen af marts måned 2021 og kommer til at køre i et lukket it-system uden for Designskolen Kolding. Hvis man vil vide sig helt sikker på anonymitet, skal man ikke tilgå systemet fra en af skolens computere eller logge sig på skolens netværk i forbindelse med indberetningen.