
Designskolen Koldings play designere i partnerskab med DR
Det er afgørende at huske perspektivet hos dem, vi designer til. Som public service-medie kan Danmarks Radio forblive tro mod publikum og samtidigt ofte være mere modige end de kommercielle konkurrenter. Men hvad er det egentlig, som rammer børnene i hænder, hoved og hjerte på én gang?
Lektor, Karen Feder fra skolens Taskforce for Child-centred Play Design fortæller:
- Som designere skal vi hele tiden udvide vores forståelse af verden. Et eksempel er vores kursus ’Child-centred design’. Ved at samarbejde med børn - de er jo eksperter i at være børn - vil vi forstå deres hverdag og deres legepraksis for at kunne identificere nye muligheder for at designe med børn.
I et tæt samarbejde med Danmarks Radio har studerende løst cases fra virkeligheden for at designe til børns medieoplevelser gennem leg.
- De studerende har givet os et væld af kreative, legende, overraskende og meget konkrete bud på, hvordan vi kan arbejde med vores projekter i B&U – og dét med børnene som kompas. De studerende har evnet at lytte til børnene, både det, de sagde højt, og det, de viste i legen, og det har været både rørende og inspirerende at få formidlet. Men vi har ikke bare fået idéer; vi har også fået lyst til at arbejde endnu mere systematisk med børneinddragelse og med leg, både som metode og i vores produkter, fortæller Rikke Warrer Poulsen, producent, DR B&U og Thea Vinther, redaktør, DR B&U.
I år fik vores studerende endda brugt lidt tid som 'børnepraktikanter' for at lære børnenes perspektiv endnu bedre at kende ved vores trofaste partner International School of Billund.
Kurset 'Child-centred design’ er en del af Design for Play-specialiseringen på Designskolen Koldings kandidatuddannelse. Design for Play er udviklet i samarbejde med LEGO Fonden og LEGO Koncernen og er verdens første to-årige kandidatuddannelse i design og leg.

Fotos: Rosa Floris







