21 mar. 2023 / Skolen og medarbejdere

Nu er det nu!

Designskolen Kolding genhuses midlertidigt på tidligere pædagogseminarium
Af Katrine Worsøe

Nedtællingen til den omfattende transformation af Designskolen Kolding er nu gået ind i sin afsluttende fase. Flyttefolk er i fuld gang med at flytte kontorer, værksteder, undervisningslokaler og øvrige faciliteter til genhusning på Dyrehavevej 116 i Kolding, der tidligere dannede rammerne for det nuværende University College Syd. Her kommer skolens ansatte og studerende til at have sin hverdag, indtil den nye skole på Aagade 10 står klar – planmæssigt i sommeren 2024.

Transformationen af Designskolen Kolding har været år undervejs, og det glæder rektor Lene Tanggaard, at ombygningen nu endelig går i gang:

- Vi glæder os så meget til at komme i gang med transformationen af Designskolen Kolding. Vi har en ambition om at være Danmarks og et af Europas førende designuniversiteter, og det fordrer, at vi kan tilbyde nye og opdaterede bygningsmæssige rammer, siger rektor på Designskolen Kolding, Lene Tanggaard.

B for bæredygtighed
Det er århusianske CUBO Arkitekter, der skal stå for transformationen af skolen. Det var deres forslag – specifikt med fokus på genanvendelse af materialer – der blev udslagsgivende i valget af arkitektfirma. Lene Tanggaard, der også har sæde i transformationens dommerkomité, siger:

- Transformationen af Designskolen Kolding skal være bæredygtig på flere niveauer. Vi vil minimere belastning af klima, og vi drømmer om at skabe de bedst mulige rammer for en social bæredygtighed. Designskolen ønsker at være et sted, hvor mennesker trives, hvor en omdannet fleksibel bygning er inviterende overfor omverdenen og samtidig skaber de allerbedste betingelser for kreativ udfoldelse. Den ambition har CUBO Arkitekter formået at løse med deres forslag, siger hun.

I praksis betyder det, at eksisterende materialer screenes for mulig genanvendelse til andre funktioner i bygningen, fx skolens sydlige vinduesfacade, der bliver brugt som transparente indervægge med lydisolerende egenskaber. Intet brugbart bør gå tabt, det skal genfortrylles, er grundtanken i CUBOS vinderforslag.

Transformationen bliver finansieret med fondsmidler på samlet 37,5 mio. kr. fra Den A.P. Møllerske Støttefond, Louis-Hansen Fonden og Augustinus Fonden. Lagt sammen med midler fra Designskolen Koldings egenkapital er der samlet 51,5 mio. kr. til ombygningen. I alt har fem tegnestuer deltaget i arkitektkonkurrencen, foruden vinderen, CUBO Arkitekter, drejer det sig om ADEPT, CEBRA, Mikkelsen Arkitekter og Rørbæk & Møller Arkitekter. Bygherrerådgiver er Tegnestuen Mejeriet.

“Transformationen af Designskolen Kolding skal være bæredygtig på flere niveauer. Vi vil minimere belastning af klima, og vi drømmer om at skabe de bedst mulige rammer for en social bæredygtighed.- Lene Tanggaard”