31 aug. 2018 / Nyt om de studerende

Studiestart for ny og populær kandidatuddannelse

På Designskolen Kolding er studiestarten lige om hjørnet, og der er forandringer på skemaet. Skolens nye kandidatuddannelse sparkes for alvor i gang, når 75 nye studerende starter på overbygningen.
Af idh@dskd.dk

Designskolen Koldings redesignede kandidatuddannelse indenfor specialerne People, Planet og Play er blevet taget godt imod. Hele 227 studerende søgte ind på en af de nye kandidatspecialiseringer, og de 75 udvalgte står nu klar til at slippe kreativiteten løs på deres nye uddannelse.   

Lone Dalsgaard, prorektor på Designskolen Kolding, er glad for at de studerende har taget godt imod den nye opbygning af kandidatuddannelsen. Ansøgertallet er steget, og interessen for alle tre specialiseringsmuligheder har været stor. De nye kandidatstuderende er så godt som ligeligt fordelt på People, Planet og Play.

- Det er komplekst at forstå, når man krydser forskellige faggrupper, men vi kan se, at ansøgerne har forstået hvordan det hænger sammen. Jeg glæder mig til at se, at den vidensopbygning vi har arbejdet på gennem de sidste 10 år, nu kommer til at blive tydelig i vores uddannelse. At den måde vi ser de store udfordringer i verden på, bliver en direkte del af vores kandidatuddannelse, siger Lone Dalsgaard.

Press play to start
Den nye kandidatuddannelse startede sidste år op med Design for Play, som er etableret i samarbejde med LEGO Fonden og LEGO Koncernen. I år er der optaget dobbelt så mange på uddannelsen. Lene Nyhus Friis, ansvarlig for Play, er ikke i tvivl om, hvorfor leg er attraktivt hos de studerende og omverdenen generelt.   

- Den skandinaviske grundholdning til leg er speciel, og noget som man kigger meget på i resten af verden. Det handler om, at vi synes leg er udviklende og nødvendig både for børn og voksne. At leg kan åbne og frigøre potentiale, så du for eksempel bliver mere kreativ og bedre til at samarbejde. Man kan bruge den legende tilgang til rigtig mange ting. Det handler ikke kun om legetøj. Jeg tror, at det glade budskab og det håb leg giver, vækker en genklang i folk, fortæller Lene Nyhus Friis.

De nye legekammerater
De to andre specialiseringsretninger, People og Planet, fuldender fra efterårssemestret 2018 hele omstruktureringen af kandidatuddannelsen på Designskolen Kolding.

Programansvarlig for Design for Planet, Ulla Ræbild, ser frem til at starte den nye uddannelse.

- Mange studerende står ofte i et etisk dilemma omkring at være med til at lave flere ting til en verden, der allerede er fyldt med ting. Rigtig mange designere har behov for at blive klædt på til at lave forandringer i stedet for at være med til at bidrage til problemerne, forklarer Ulla Ræbild.

Også på Design for People er forandring og løsninger centrale.

- Vi adresserer mange af de samfundsmæssige problemer, som vi står i, og som vi forventeligt kommer til at stå endnu mere i, i fremtiden. Så uddannelsen har en enorm samfundsmæssig relevans. Jeg glæder mig til hele tiden at blive klogere på, hvordan vi kan bruge design til at løse komplekse problemstillinger, fortæller Anne Corlin, som er programansvarlig for Design for People.

Fælles for de tre programansvarlige er, at de ser frem til at samle deres studerende, på tværs af faglige profiler, under ét fokusområde, som de kan arbejde sammen om.

- Jeg glæder mig simpelthen så meget til at komme i gang. Det bliver ligesom at samles om noget, hvor man har en fælles agenda. Jeg håber, at det kommer til at føles som en enhed hvor vi hjælper og udfordrer hinanden. Det handler om at finde ud af, om der er nye måder at gøre tingene på, når vi lægger vores fagligheder sammen, siger Ulla Ræbild, programansvarlig for Design for Planet.

 

 

“Jeg glæder mig til at se, at den vidensopbygning vi har arbejdet på gennem de sidste 10 år, nu kommer til at blive tydelig i vores uddannelse. At den måde vi ser de store udfordringer i verden på, bliver en direkte del af vores kandidatuddannelse. Lone Dalsgaard, prorektor, Designskolen Kolding”