07 dec. 2022 / Uddannelse og forskning

Viden om grøn omstilling

Designskolen Kolding er valgt som case, fordi vi sikrer relevant viden, færdigheder og kompetencer i den grønne omstilling
Af Charlotte Melin

Hvordan klæder uddannelsesinstitutionerne deres studerende på, så de bliver i stand til at bidrage til at komme i mål med den grønne omstilling?

Det har Danmarks Evalueringsinstitut - EVA søgt svar på. Instituttet har for nyligt udgivet et katalog med ni cases, der beskriver, hvordan ni forskellige videregående uddannelser sikrer, at deres studerende får et grønt læringsudbytte i form af viden, færdigheder og kompetencer – heriblandt er Designskolen Koldings kandidatuddannelse.

Designskolens kandidatuddannelse med mulighed for at specialisere sig i bæredygtighed er resultatet af et pionerarbejde inden for den bæredygtige omstilling, og som skolen har været optaget af og forsket igennem et kvart århundrede. Her undervises de studerende i at designe og udvikle produkter med bæredygtighed i fokus, og de får viden inden for temaerne miljø og cirkulær økonomi, bæredygtig adfærd og samfundsmæssige konsekvenser samt natur og biodiversitet.

Det og meget mere kan du læse mere om her