27 sep. 2024 / Skolen og medarbejdere

Åbent Hus på Designskolen Kolding den 4. oktober

Kom og oplev den nyrenoverede bygning med synlige værksteder og lyse, åbne rum
Af Charlotte Melin

Efter mere end 1 1/2 års omfattende renovering slår Designskolen Kolding nu dørene op og inviterer omverdenen indenfor til Åbent Hus fredag den 4. oktober kl. 14.00-19.00.

Skolens studerende vil stå klar til at vise rundt i de nyrenoverede bygninger og give gæsterne et indblik i, hvordan bæredygtighed og æstetik går op i en højere enhed. Den omfattende transformation forener gamle og nye materialer på en måde, der skaber en enestående genbrugsæstetik​.

Nyt og gammelt forenet
Når besøgende bevæger sig gennem skolen, vil de måske bemærke mødet mellem et gammelt linoleumsgulv og et spritnyt trægulv eller undre sig over murværkets ujævnheder. Dette er en bevidst del af skolens designfilosofi, hvor der fokuseres på bæredygtige løsninger ved at genbruge det eksisterende og tilføje nye lag​.

Den gennemførte kombination af historiske og moderne materialer afspejler skolens vision om at skabe en fremtid baseret på ansvarlighed og respekt for fortiden.

Lys, lys og lys
Bygningens transparente arkitektur, designet af Cubo Arkitekter, sikrer, at lyset strømmer ind gennem store vinduer og glasvægge, hvilket skaber en åben og inspirerende atmosfære, der understøtter kreativitet og samarbejde på tværs af fagområder. De mange glasvægge gør værkstederne synlige, så det er muligt at følge med i de kreative processer, der foregår på skolen.

Besøgende kan også se årets afgangsudstilling, der under titlen FRAME, viser de nyeste idéer og designs fra skolens talentfulde afgangsstuderende.

Derudover kan gæsterne opleve et værk af den prisbelønnede designer Maria Viftrup, som har skabt en installation af materialer fra skolens transformation. Værket består af elementer som beton, træ, stål og PU-skum, arkiveret i 101 reagensglas og 6 montrer, som kunstneren har samlet undervejs i transformationen. Det er en kunstnerisk fortolkning af skolens rejse fra fortid til fremtid​.

En kunstnerisk fortolkning
Besøgende kan også opleve et værk af den prisbelønnede designer Maria Viftrup, som har skabt en installation af materialer fra skolens transformation. Værket består af elementer som beton, træ, stål og PU-skum, arkiveret i 101 reagensglas og 6 montrer, som kunstneren har samlet undervejs i transformationen. Det er en kunstnerisk fortolkning af skolens rejse fra fortid til fremtid​.

Skolen vil være vært for kaffe og kage under arrangementet.

Praktisk information:
Dato: fredag den 4. oktober
Tidspunkt: 14.00-19.00
Sted: Designskolen Kolding, Ågade 10, 6000 Kolding

Faktaboks:

  1. Den A.P. Møllerske Støttefond har bidraget til ombygningen med 24 mio. kr., Aage og Johanne Louis-Hansens Fond med 15 mio. kr. og Augustinus Fonden med 11 mio. kr. Designskolen Koldings egenfinansiering for renoveringen er på 17,8 mio. kr.
  2. Ombygningen har stået på i godt 1 1/2 år og er færdiggjort til tiden.
  3. Arkitekt og totalrådgiver: Cubo Arkitekter.
  4. Ingeniør: Spangenberg & Madsen, ABC Rådgivende Ingeniører og VM Acoustics.
  5. Bygherrerådgiver: Tegnestuen Mejeriet.
  6. Hovedentreprenør: Hansson & Knudsen.
  7. Rådgivningen blev vundet i konkurrence med forudgående prækvalifikation.