Designskolen Kolding sender hovedentreprise i EU-udbud
Nedtællingen til at håndværkerne tager hul på den omfattede transformation af Designskolen Koldings bygninger er i fuld gang. Om knap fem måneder rykker det første hold håndværkere ind i bygningen for at tage fat.
Forinden skal den hovedentreprenør, som skal varetage opgaven, findes. I slut januar sender Designskolen Kolding derfor hovedentreprisen i EU-udbud og når februar måned går på hæld, vil feltet med stor sandsynlighed have snævret sig ind til en lille håndfuld entreprenørfirmaer, der lever op til en række mindstekrav og derfor kan blive prækvalificeret til at give tilbud på hovedentreprisen
. - Vi glæder os så meget til at komme i gang med transformationen af Designskolen Kolding. Vi har en ambition om at være Danmarks og et af Europas førende designuniversiteter, og det fordrer, at vi kan tilbyde nye og opdaterede bygningsmæssige rammer, siger rektor på Designskolen Kolding, Lene Tanggaard.
De prækvalificerede entreprenører afgiver tilbud på transformationen i slutningen af marts. På basis af evaluering af de indleverede tilbud bliver der indgået en entreprisekontrakt i slutningen af april. Der er samlet afsat 68,5 mio. kr. til transformationen. Den A.P. Møllerske Støttefond, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond og Augustinus Fonden har bidraget med i alt 50,25 mio. kr., Designskolen Kolding finansierer det resterende beløb.
Den vindende hovedentreprenør får til opgave at forløse det visionære vinderforslag af CUBO Arkitekter – et forslag der sætter bæredygtighed i højsædet:
- Transformationen af Designskolen Kolding bliver bæredygtig på flere niveauer. Vi minimerer belastning af klima ved at bygge om og ikke bygge nyt og vi vil skabe rammer for en social bæredygtighed. Designskolen er et sted, hvor mennesker trives, hvor en omdannet fleksibel bygning er inviterende – også overfor omverdenen - og samtidig giver de allerbedste betingelser for kreativ udfoldelse, siger Lene Tanggaard.
Den transformerede skole vil stå klar til indvielse i sommeren 2024.