28 apr. 2016 / Nyt om de studerende

Dronningen inspirerer til kollektion – for mænd

Kom og vær med til åbningen af Designskolen Kolding afgangsudstilling på Museet på Koldinghus den 30/06/2016.
Af Charlotte Melin

Godt et halvt hundrede unge og flyvefærdige designere fra Designskolen Kolding viser igen i år deres endelige afgangsprojekter for offentligheden.
Traditionen tro sker det i samarbejde med Museet på Koldinghus, hvis smukke ruinsal fra den 30/06/danner ramme om en række helt nye bud på, hvor den danske designtradition anno 2016 bevæger sig hen. De nye designeres afgangsudstilling vil være lidt af en øjenåbner. Den vil byde på kreative og spændende projekter inden for tekstil, industrielt design, kommunikation og mode. Besøgende vil bl.a. kunne se en herretøjskollektion, der er skabt med afsæt i et studie af Dronning Margrethes garderobe, hvor dybe udskæringer, Swarowski–krystaller og blomster udgør de karakteristiske elementer.
Men der præsenteres også en kvindekollektion med fokus på dun som et bæredygtigt materiale, et brætspil til kræsne singler der giver en større selvindsigt samt et projekt, der forædler og bruger Terrazzo på en ny måde i service. Fælles for alle projekterne er, at de viser, hvordan designerne både kan løse konkrete praktiske problemer, men også udfordre vanetænkningen og eksperimentere med måden, vi omgås på.

Værdiskabelse i højsædet
- Det er nogle dybt designfaglige kandidater, som i kombinationen med deres store viden, har innovative bud på at imødekomme nogle af de udfordringer, verden og Danmark står overfor: Hvordan indretter vi fremtidens velfærdssamfund? Hvordan skaber vi en mere bæredygtig udvikling med mindre forbrug af råstoffer? Og hvordan skaber vi stadig mere kreative (= legende) mennesker, som kan opfinde det, vi skal leve af i fremtiden, siger Elsebeth Gerner Nielsen, rektor på Designskolen Kolding.


Alle designere er i løbet af deres uddannelsesforløb blevet ”dressed for sucess” med viden inden for tre områder: Forskningen, som er med til at etablere et stærk metodisk og teoretisk fundament. Det kunstneriske udviklingsarbejde hvor undervisning i værkstedet er omdrejningspunktet for at lære de studerende at bruge sanser, krop og intuition. Og sidst men ikke mindst den praktiske viden fra den konkrete virkelighed uden for skolen.
Designprojekterne, der alle er skabt i samarbejde med en virksomhed, en organisation eller en offentlig institution, viser hver især den værdi, design giver den konkrete samarbejdspartner.

Designskolen Koldings afgangsudstilling vises på Museet på Koldinghus fra 30/06/til 23. oktober. Museet har åbent alle dage kl. 10-17.