Modeblogger Henrik Silvius og modeforsker Else Skjold
01 apr. 2024 / Uddannelse og forskning

Mode og muskelsvind

Studerende luftede deres holdninger på landsdækkende tv, da de deltog i en workshop, som handlede om, hvorvidt der er plads til handicappede i modebilledet
Af bw@dskd.dk

Studerende på Designskolen Kolding var mødt talstærkt frem, da Muskelsvindfonden tirsdag arrangerede workshop på skolen under titlen ’Mode og mangfoldighed’.

Modeblogger Henrik Silvius og modeforsker Else Skjold diskuterede bl.a., om der er plads til handicappede i modebilledet. Allerede fra morgenstunden genlød diskussionen i DRs regionalprogram P4, og arrangementet blev også dækket af TV Avisen og TV2 Syd.

- Vi vil gerne skubbe lidt til kommende designere og give dem inspiration til at tænke anderledes. Vi synes, det er på tide, at modebranchen åbner op og afspejler den mangfoldighed, der er i befolkningen. At de ser, at der er et købedygtigt publikum, der ikke ligner Barbie, sagde kommunikationschef i Muskelsvindfonden Sophie Alvi.

I næste uge skal Henrik Silvius præsentere sin vinterkollektion under modeugen i København, og han bruger helt bevidst ikke modeller med handicap eller andre, der kan afspejle mangfoldigheden i befolkningen på sin runway, fordi det ikke er det, han vil vise med sit design.

- Bare fordi jeg er født med et handicap, behøver jeg ikke gå forrest og skabe tøj til folk med handicap. Det er ikke min mission, sagde Henrik Silvius, som mener, at tøj skal være noget, der får en til at føle sig godt tilpas og gøre en stærkere.

- Derfor bør debatten mere handle om at øge selvværdet end at vise mangfoldighed bare for mangfoldighedens skyld, sagde han.

Else Skjold mener, at modebranchen er i en brydningstid, hvor mangfoldigheden blandt modeller er en del af det, og bæredygtighed en anden.

- Der bliver i dag produceret alt for meget tøj, og det går kun i en retning – hurtigere og billigere. Men der er ved at komme en anden tendens især i udlandet, hvor det handler om at finde sin stil, finde sig selv, sænke tempoet og få tøj, der holder i længere tid. Selv i modeindustrien er de begyndt at indse, at deres forretningsmodel ikke holder, mener Else Skjold.

Se interviews med de studerende her: http://www.dr.dk/tv/se/tv-avisen/tv-avisen-1696 http://www.tvsyd.dk/artikel/270331:Hvorfor-er-der-ingen-handicappede-fot...