18 sep. 2014 / Uddannelse og forskning

When the Wind Blows

Louise Buch Løgstrup forsvarede onsdag den 17/09/2014 sin erhvervsph.d.-afhandling: "Reconceptualising understandings of agency within the designing of demand-side management in a future electricity SMART grid"
Af Charlotte Melin

Det centrale forskningsspørgsmål i afhandlingen var: På hvilken måde forstår energiselskabet private energislutbrugeres agency i deres design af "demand-side management". Eller sagt med andre ord, hvordan balanceres energiefterspørgsel og energiforsyning i en fremtidig, intelligent elinfrastruktur? Og hvordan kan en co-analytisk, designantropologisk tilgang rekonceptualisere virksomhedens forståelse af energislutbrugereres agency i udformningen af "demand-side management" i en fremtidig intelligent el-infrastruktur?

Hovedargumentet i afhandlingen var, at de eksisterende måder at designe en fremtidig, intelligent el-infrastruktur i energiselskabet er løsrevet fra den sociale virkelighed og baseret på utidssvarende ingeniør- og markedsføringsnormer. Louise Buch Løgstrup argumenterede for, at en fremtidig energistruktur er langt mere kompleks og kræver en ny forståelse af henholdsvis leverandører og brugere.

Igennem 1 1/2 år var Louise Buch Løgstrup fluen på væggen hos samarbejdspartneren DONG Energy Powers A/S, siden distancerede hun sig for at analysere forløbet. Undervejs har hun gennemført interviews med fem familier for at afdække, hvordan brugen af elektricitet rækker langt ind i privatsfæren.

Samarbejdspartner: DONG Energy Powers A/S

Bedømmelseskomité:

  • Professor Jacob Buur, SDU
  • Professor Christian Clausen, Aalborg Universitet
  • Docent Eva Berglund, Helsinki Univeristiet

 

 

 

“Projektets erhvervsmæssige ide er at skabe brugerdreven innovation i et energiselskab”